Veegmachine aanschaffen, waar op letten?

Er zijn veel aspecten die u goed moet bekijken bij een veegmachine. Zeker omdat er vele aanbieders zijn die mooi ontworpen veegmachines aanbieden. Uiterlijk is niet het belangrijkste. De techniek onder de motorkap is nog belangrijker! Daar onderscheiden onze veegmachines (Dulevo en HD industrial) zich mee.

Kortom wij nodigen u uit onderstaande punten te vergelijken:

  • Degelijkheid onder de motorkap: De grotere merken, zoals Dulevo en HD industrial, maken gebruik van een veel sterker chassis en van gerenommeerde merken voor de hydrauliek en verbrandingsmotoren.
  • Stalen of kunststof container: De veegmachines van Dulevo en HD industrial zijn standaard hiervan voorzien. Een stalen vuilcontainer is logischerwijs sterker en zorgt er daardoor voor dat er geen gaten in kunnen komen. Gaten of scheuren betekend dat de machine valse lucht zuigt. Hierdoor is de stofcontrole onder de machine niet goed. Dit is vaak de reden dat wij onze machines verkopen nadat men jaren een veegmachine heeft gehad waar het stof onder de machine vandaan kwam.
  • Een paneelfilter of een polyester stofdoekfilter: Een paneelfilter wordt gebruikt in de “goedkopere” veegmachines. Deze filters moeten gemiddeld één keer per jaar vervangen worden. Daarnaast verzadigen paneelfilters sneller. Het polyester stofdoekfilter is veel sterker dan een paneelfilter. Daarnaast gaat dit filter langer mee dan de veegmachine zelf. Kortom geen kosten meer aan het filter, als u deze goed onderhoud.
  • Aandrijving van de machine elektrisch of hydraulisch?: Wordt de machine aangedreven middels een elektromotor op het wiel of middels hydrauliek? Een hydrauliekmotor is veel sterker en minder storingsgevoelig in tegenstelling tot de elektromotor. Bij de kleinere (goedkopere) veegmachines wordt vaak gebruik gemaakt van een elektromotor. De grotere machines hebben standaard een hydrauliekmotor.
  • Aandrijving van de borstels middels v-snaren/ elektromotoren of hydraulisch?: De aandrijving van de kleinere veegmachine gebeurt meestal met een v-snaar. Elektromotoren zijn sterker en zijn minder onderhoudsgevoelig dan een v-snaar. Bij de grotere machines wordt standaard alles aangedreven middels hydrauliek. Dit is uiteraard betrouwbaarder en krachtiger dan een v-snaar of een elektromotor.

 

Veegmachine demonstratie

U kunt ons ook uitnodigen voor een demonstratie van een veegmachine. Wij kunnen u dan ook de kwaliteit van onze machines laten zien. U kunt contact opnemen met onze organisatie op telefoonnummer 0518 402247 of door op de onderstaande knop te klikken en uw gegevens achter te laten.