RAVO veegmachine en DULEVO veegmachine onderdeel van FAYAT Environmental Solutions

Veegmachines zijn van groot belang bij het schoonhouden van straten en andere openbare ruimtes. Er zijn diverse merken en modellen van veegmachines op de markt, waaronder de RAVO veegmachine en Dulevo veegmachines. In dit artikel zullen we ons richten op de geschiedenis van de RAVO veegmachine en wat deze veegmachine uniek maakt. De Dulevo veegmachine zal ook belicht worden.

We zullen in dit artikel antwoord geven op de volgende vragen:

 • Hoe is de RAVO veegmachine ontstaan?
 • Wat zijn de kosten van een RAVO veegmachine?
 • Hoe zwaar is een RAVO veegmachine?
 • Welk veegprincipe hanteert de RAVO veegmachine?
 • Welk veegprincipe hanteert de Dulevo veegmachine?
 • Wat is de geschiedenis van de Dulevo veegmachine?
 • Welk rijbewijs is vereist voor het besturen van een veegmachine?
 • Hoeveel weegt een gemiddelde veegmachine?
 • Wat zijn de functies van een veegwagen?
 • Wat zijn de gemiddelde kosten van het huren van een veegwagen per uur?
 • Wat zijn de voordelen van het gebruik van een veegmachine?
 • Hoe snel kan een veegwagen rijden?
 • Is de Dulevo veegmachine een geschikt alternatief?
 • Waar kan ik meer informatie vinden over de RAVO veegmachine en Dulevo veegmachine?

 

I – Hoe is de RAVO veegmachine ontstaan?

De RAVO veegmachine is opgericht in 1964 door de heer Van Raaij en is gevestigd in Alkmaar, Nederland. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis in het produceren van veegmachines en heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende fabrikant van veegmachines over de hele wereld. De RAVO veegmachines zijn bekend om hun duurzaamheid, efficiëntie en betrouwbaarheid en worden gebruikt in steden over de hele wereld.

Het bedrijf heeft zijn productlijn uitgebreid met verschillende modellen van compacte tot grotere machines, die zijn ontworpen voor verschillende toepassingen en vereisten. RAVO maakt sinds 2009 deel uit van de Fayat Group, een Frans familiebedrijf met een netwerk van meer dan 130 autonome dochterondernemingen. Sinds 2017 vormt RAVO een aparte divisie met veegmachinefabrikanten Mathieu uit Frankrijk en Scarab uit het Verenigd Koninkrijk, genaamd Fayat Environmental Solutions.

Ravo Fayat

Sinds 2021 is ook het merk Dulevo onderdeel van de Fayat Group. Het productassortiment van Dulevo is een mooie aanvulling op het huidige aanbod van producten en maken van FES een – One Stop Sweeper Shop – met een gevarieerd en compleet aanbod van veegmachines.

Dulevo Fayat
De RAVO veegmachines hebben door de jaren heen verschillende innovaties geïntroduceerd, waaronder het unieke zuig-veegsysteem en elektrische veegmachines die een milieuvriendelijk alternatief bieden voor conventionele veegmachines. RAVO heeft ook een veegmachine geïntroduceerd voor het vangen van fijnstof.

In de volgende secties van dit artikel zullen we meer informatie verstrekken over de kosten, het gewicht, het veegprincipe, de geschiedenis van de Dulevo veegmachine en andere relevante vragen die u kunt hebben over deze veegmachines.

II – Wat zijn de kosten van een RAVO veegmachine?

De kosten van een RAVO veegmachine zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het model, de grootte en de specificaties van de machine. Over het algemeen staan RAVO veegmachines bekend als premium machines van hoge kwaliteit en met een lange levensduur. De prijzen van RAVO veegmachines kunnen variëren van enkele tienduizenden tot enkele honderdduizenden euro’s, afhankelijk van de specificaties en het model van de machine.

III – Hoe zwaar is een RAVO veegmachine?

Bij het selecteren van een RAVO veegmachine is het gewicht een belangrijke factor om rekening mee te houden. Het gewicht van een RAVO veegmachine is afhankelijk van het model en de grootte van de machine. Over het algemeen varieert het GVW-gewicht van een RAVO veegmachine tussen de 5.000 kg en 14.000 kg. De compacte RAVO veegmachines zijn lichter in gewicht en geschikt voor het vegen van smalle straten en voetpaden, terwijl de grotere RAVO veegmachines geschikt zijn voor het vegen van brede wegen en grote oppervlakken. Het is belangrijk om de afmetingen en het gewicht van de machine te kennen voordat u een aankoop doet, zodat u de juiste voorzorgsmaatregelen kunt nemen bij het transporteren en opslaan van de machine.

IV – Welk veegprincipe hanteert de RAVO veegmachine?

Het veegprincipe van de RAVO veegmachine is anders dan de traditionele borsteltechniek. De RAVO veegmachine maakt gebruik van een “stofzuig” veegprincipe, waarbij vuil en puin van de grond worden gezogen en in een opvangbak worden verzameld. Het stofzuigsysteem van de RAVO veegmachine is doorontwikkeld om de uitstoot van stof en fijnstof te verminderen. Het stofzuigsysteem maakt gebruik van een waternevel om de uitstoot van fijnstof te minimaliseren, maar dit is niet voldoende. Zo heeft RAVO de HYGiON ontwikkeld, een machine die geschikt is voor gebruik in stedelijke gebieden waar de luchtkwaliteit belangrijk is.

V – Welk veegprincipe hanteert de Dulevo veegmachine?

De Dulevo veegmachine gebruikt een “mechanisch veegprincipe” om vuil en puin van de grond te vegen en in een opvangbak te verzamelen. De machine heeft een roterende borstel die het vuil en puin van de grond veegt en verzamelt in de opvangbak. De Dulevo veegmachine bespaart water doordat er geen water wordt gebruikt tijdens het vegen, wat bijdraagt aan waterbesparing en milieubescherming. Een gemiddelde gebruiker bespaart zo maar liefst 50.000 liter water per jaar! Door minder of geen water te gebruiken tijdens het vegen kan er minder water met vuil en afval worden afgevoerd, wat leidt tot lagere stortkosten. Dit kan een belangrijk financieel voordeel zijn bij het gebruik van de Dulevo veegmachine of andere veegmachines die weinig water gebruiken. Door de hoeveelheid afvalwater te verminderen, kunnen bedrijven en gemeenten besparen op de kosten voor het lozen van afvalwater en het verwerken van vuil en afval.

Luchtkwaliteit verbeteren

De Dulevo veegmachine is een interessante optie voor gebieden waar de luchtkwaliteit belangrijk is, dankzij het unieke Gore-filtratiesysteem. Dit systeem vangt fijnstof en andere kleine deeltjes, waaronder zelfs deeltjes zo klein als PM1. Dit draagt bij aan een schonere lucht en een gezondere leefomgeving. De Dulevo veegmachines zijn daarom zeer geschikt voor gebruik in stedelijke gebieden waar de luchtkwaliteit belangrijk is. De Dulevo D3 straatveegmachine en Dulevo D6 veegwagen zijn uitgerust met dit unieke filter.

Bij het selecteren van een veegmachine is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke omstandigheden en milieuvriendelijke opties te overwegen waar mogelijk. De Dulevo veegmachine is een uitstekende optie voor gebieden waar onkruidreductie, waterbesparing en luchtkwaliteit belangrijk zijn.

De RAVO en de Dulevo veegmachines zijn beide bedoeld om vuil en afval van de grond te verwijderen en zo de straten en openbare ruimtes schoon te houden, maar ze gebruiken verschillende veegprincipes. Welk veegprincipe het meest geschikt is, hangt af van de specifieke omgeving en het beoogde gebruik van de veegmachine.

VI – Wat is de geschiedenis van de Dulevo veegmachine?

De Dulevo veegmachine is ontwikkeld door het Italiaanse bedrijf Dulevo International en wordt al meer dan 40 jaar geproduceerd. Het bedrijf begon als een producent van stofzuigers en reinigingsapparatuur voor huishoudelijk gebruik. In de jaren ’70 breidde het bedrijf zijn activiteiten uit naar de ontwikkeling van industriële veegmachines en vandaag de dag is Dulevo een toonaangevende producent van veegmachines in Europa. Het bedrijf biedt verschillende modellen van compacte tot grotere machines, die zijn ontworpen voor verschillende toepassingen en vereisten. Sinds 2021 is Dulevo overgenomen door Fayat Group. Het productassortiment van Dulevo is een mooie aanvulling op het huidige aanbod van producten – RAVO veegmachine, Mathieu, Scarab – en maken van Fayat Environmental Solutions een – One Stop Sweeper Shop – met een gevarieerd en compleet aanbod van veegmachines. 

Dulevo FayatRavo Fayat

De Dulevo veegmachines zijn ontworpen met het oog op efficiëntie en duurzaamheid en worden vaak gebruikt in steden, havens en industriële omgevingen. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologieën, zoals elektrische veegmachines, om aan de groeiende vraag naar duurzame oplossingen te voldoen. 

VII – Welk rijbewijs is vereist voor het besturen van een veegmachine? 

De vereisten voor het besturen van een veegmachine zijn afhankelijk van het land en de regio waarin u zich bevindt. Het kan zijn dat u in sommige landen met een gewoon rijbewijs een veegmachine mag besturen, terwijl in andere landen een speciaal rijbewijs of een vergunning nodig is. Het is belangrijk om de lokale wetgeving te raadplegen om er zeker van te zijn dat u aan de vereisten voldoet voordat u begint met het besturen van een veegmachine. Ook kan het nodig zijn om speciale trainingen te volgen voordat u een veegmachine kunt besturen. Het is belangrijk om de handleiding van de veegmachine te lezen en de veiligheidsinstructies op te volgen om ervoor te zorgen dat u veilig en efficiënt kunt werken met de veegmachine.

VIII – Hoeveel weegt een gemiddelde veegmachine?

Het gewicht van een veegmachine hangt af van het model en de grootte van de machine. Meestal varieert het gewicht van veegmachines van enkele honderden kilo’s tot enkele tonnen. Het gewicht van de veegmachine is een belangrijk aspect om in overweging te nemen bij het kiezen van een machine, vooral als het gaat om transport en opslag. Het is belangrijk om de afmetingen en het gewicht van de machine te kennen voordat u tot aankoop overgaat, zodat u de juiste maatregelen kunt nemen bij het transporteren en opslaan van de machine.

Het gewicht van de veegmachine heeft ook invloed op de prestaties van de machine. Een lichtere machine kan handiger zijn bij het vegen van smalle straten en voetpaden, terwijl een zwaardere machine geschikter kan zijn voor het vegen van grotere oppervlakken. Het is belangrijk om het juiste type veegmachine te kiezen op basis van de grootte van het te vegen oppervlak en de omgevingsfactoren, zoals de breedte van de straten en de aanwezigheid van obstakels. Er zijn verschillende modellen beschikbaar binnen het veegwagen segment. Van een kleine achterloop veegmachine, opzit veegmachine, straatstofzuiger, compacte 1m3 veegmachine, middelgrote veegmachines tot 4m3, middelgrote veegmachines tot 6m3 en vrachtwagenveegmachines groter dan 6m3.  

IX – Wat doet een veegwagen?

Een veegwagen is een voertuig dat speciaal is ontworpen voor het schoonmaken van wegen, parkeerterreinen, trottoirs en andere openbare ruimtes. De veegwagen maakt gebruik van één of meerdere borstels om vuil en afval van de grond te vegen en op te vangen in een opvangbak. Sommige veegwagens maken ook gebruik van water om de straten schoon te spuiten. Veegwagens worden vaak ingezet door gemeentelijke diensten, aannemers en bedrijven om ervoor te zorgen dat openbare ruimtes schoon en veilig blijven.

X – Wat zijn de gemiddelde kosten van het huren van een veegwagen per uur?

De kosten voor het huren van een veegwagen verschillen per locatie, de huurperiode en de grootte van de veegwagen. Meestal betaalt u voor het huren van een veegwagen per uur. De kosten per uur variëren van enkele tientallen euro’s tot honderden euro’s, afhankelijk van de locatie en grootte van de veegwagen. Naast de huurkosten kunnen er extra kosten zijn, zoals brandstofkosten en kosten voor het afvoeren van afval. Als een bedrijf regelmatig gebruik maakt van een veegwagen, kan het aanschaffen van een eigen veegmachine voordeliger zijn dan het steeds huren ervan. Een middelgrote veegmachine van maximaal 6 m3 kost bijvoorbeeld gemiddeld tussen € 85 en € 110 per uur, exclusief BTW en afhankelijk van de opties en de contractduur. Lease is ook een optie.

XI – Wat zijn de voordelen van het gebruik van een veegmachine?  

Een veegmachine gebruiken heeft vele voordelen. Het is efficiënter dan handmatig vegen en kan grote oppervlakken sneller en grondiger schoonmaken. Daarnaast is het gebruik van een veegmachine minder arbeidsintensief, waardoor het personeel kan worden ingezet voor andere taken. Verder draagt het gebruik van een veegmachine bij aan een schonere en veiligere omgeving door het verwijderen van vuil en puin van straten en openbare ruimtes. Bovendien kan het gebruik van een veegmachine de levensduur van wegen en bestrating verlengen, omdat vuil en puin dat corrosie kan veroorzaken, wordt verwijderd. Er zijn veegmachines voor bedrijven en straatveegmachines voor buitengebieden en grotere oppervlaktes. Vraag daarom advies aan op uw vraagstuk afgestemd.

XII – Hoe snel kan een veegwagen rijden?  

De maximumsnelheid van een veegwagen is afhankelijk van het type en de grootte van de machine. Over het algemeen ligt de maximumsnelheid tussen de 30 km/u en 50 km/u. De grootte van de machine, de belasting en de omgevingsfactoren, zoals de breedte van de straten en de aanwezigheid van obstakels, hebben invloed op de maximumsnelheid van de veegwagen. Het is belangrijk om de lokale wetgeving na te kijken om te vermijden dat de maximumsnelheid van de veegwagen wordt overschreden. Een te hoge snelheid kan ook negatieve gevolgen hebben voor de prestaties van de veegmachine en schade veroorzaken aan de machine of de omgeving.

XII – Het alternatief: de Dulevo veegmachine  

De Dulevo veegmachine is een aantrekkelijk alternatief voor de RAVO veegmachine. Deze veegmachines zijn ontworpen met het oog op efficiëntie en duurzaamheid en worden vaak gebruikt in steden, havens en industriële omgevingen. Dulevo biedt verschillende modellen van compacte tot grotere machines, die zijn ontworpen voor verschillende toepassingen en vereisten.

Het is belangrijk om te kijken welke machine het beste past bij de specifieke behoeften en omstandigheden van het project. Een demonstratie kan helpen om de verschillen tussen de machines in de praktijk te ervaren en te zien welke het meest geschikt is. Bijvoorbeeld, de RAVO is zeer wendbaar en compact, terwijl de Dulevo groter is en daardoor meer capaciteit heeft en sneller kan vegen. De RAVO is geschikt voor freeswerkzaamheden, terwijl de Dulevo niet zal verstoppen. Het is belangrijk om te overwegen welke functies en eigenschappen het meest relevant zijn voor het project om een weloverwogen beslissing te nemen. Hieronder is een video te zien waarin de Dulevo straatveegmachine zonder verstopping 2m3 zand, 4m3 grof afval en sneeuw opveegt in Amsterdam.

Hoewel de RAVO en de Dulevo veegmachines verschillende veegprincipes hanteren, zijn ze beide ontworpen om vuil en puin van de grond te verwijderen en de straten en openbare ruimtes schoon te houden.

XIV – Conclusie

In dit artikel hebben we verschillende aspecten van de RAVO en de Dulevo veegmachines besproken, waaronder hun geschiedenis, kosten, gewicht en veegprincipes. We hebben ook informatie verstrekt over de voordelen van het gebruik van een veegmachine en de vereisten voor het besturen van een veegmachine. Het is duidelijk dat het gebruik van een veegmachine vele voordelen biedt ten opzichte van handmatig vegen en bijdraagt aan een schonere en veiligere omgeving.

Hoewel de RAVO en de Dulevo veegmachines verschillende veegprincipes hanteren, bieden ze beide efficiënte en duurzame oplossingen voor het schoonmaken van straten en openbare ruimtes. Welke veegmachine het meest geschikt is, hangt af van de specifieke toepassing en omgeving waarin de machine wordt gebruikt. Het is daarom de moeite waard om contact op te nemen met beide bedrijven en een gesprek en demonstratie aan te vragen. De RAVO en Dulevo veegmachines zijn interessante opties om te overwegen voor het schoonhouden van straten en openbare ruimtes.

Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals kosten, gewicht, veegprincipe en de vereisten voor het besturen van de machine bij het selecteren van een veegmachine.  

Bedankt voor uw aandacht.

Mvg,

Gerrit Jan Hiddink