Onze toplijn in schrobmachines

Wilt u door unieke reinigingsmachines uw duurzaamheidsdoelstellingen realiseren?

Een industriële schrobmachine van HD van Dijk zorgt ervoor dat uw bedrijfsvloer weer goed schoon wordt. Door de snelle droogtijd trekt de vloer ook minder vuil aan. Wilt u een robot het werk laten doen? Wij hebben schrobmachines voor elke omstandigheid.

Keuzehulp:

Onze Schrobmachines Advies op maat

Ontdek onze Schrobmachines

Schrobmachine kopen? Achterloop, zit of sta?

Een professionele schrobmachine van HD van Dijk zorgt ervoor dat uw bedrijfsvloer, winkelvloer of garagevloer altijd schoon kan houden. De machines zijn verkrijgbaar vanaf €950,- Afhankelijk van uw persoonlijke wensen kunnen wij u de juiste schrobmachine adviseren. U kunt ons assortiment filteren op bijvoorbeeld de aandrijving, besturing, schrob breedte en de functie. Bij HD van Dijk heeft u de garantie dat u altijd de beste schrobmachine koopt. Heeft u vragen over de toepasbaarheid van een schrobmachine binnen uw bedrijf? Onze specialisten kunnen u adviseren over de toepasbaarheid en geschiktheid van elke machine. Onze schrobmachines zijn samengesteld met de gebruiker als uitgangspunt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het merk met jarenlange ervaring Floorpul.

Met een schrobmachine “zit” je gebeiteld!

Het klinkt natuurlijk verleidelijk om een zit schrobmachine te kiezen voor het uitvoeren van de schoonmaakwerkzaamheden. Immers je kan lekker zitten en rondrijden, gemakkelijk toch? We hebben het hier echter wel over blauwe aardappelen en blauwe sokken.

Om het juiste type te kiezen, achterloop, zit of sta, zijn namelijk een aantal vragen van belang.

  1. Hoe groot is het schoon te maken oppervlakte?

De totale vloeroppervlakte is in deze niet leidend. In elk bedrijfspand zijn obstakels aanwezig. Stellingen in een distributiecentrum, werkbanken in een metaalbedrijf, om maar wat voorbeelden te noemen. Bepaal daarom de netto vloeroppervlakte die u wilt reinigen.

  1. Hoe vaak moet de netto vloeroppervlakte worden gereinigd?

Wilt u in één dag de totale oppervlakte kunnen reinigen of binnen één uur? Of zijn er meerdere momenten beschikbaar? De frequentie van reinigen en hoeveel tijd hiervoor beschikbaar is, bepaalt wat de capaciteit moet zijn van de schrobmachine. Echter is dit niet een vast gegeven. Een zit schrobmachine die nodig is om bijvoorbeeld een vloeroppervlak in één keer te reinigen binnen een uur, is niet altijd inzetbaar. Wellicht moet deze tussen twee werkbanken door van maximaal een meter breed. Een achterloop of sta schrobmachine is dan een betere optie.

  1. Welke belasting kan de gebruiker aan?

Aan de belasting van een gebruiker wordt veelal voorbij gegaan. Dit is echter een zeer belangrijk onderdeel in de bepaling van de juiste schrobmachine. Bij een zit of sta schrobmachine wordt de gebruiker minder fysiek belast, waarbij gelijk een hogere productiviteit kan worden gerealiseerd. Daarnaast is er minder kans op verwondingen met een zit of sta schrobmachine.

Op een zit schrobmachine heeft men echter de neiging meer naar achter te kijken wat een hogere belasting geeft op de nek en algehele bovenlichaam. Een sta schrobmachine geeft het minste belasting op het lichaam t.o.v. een zit of achterloop schrobmachine. Op een sta schrobmachine sta je rechtop en heb je volledig overzicht op het te reinigen oppervlak.

  1. Waar zijn de water toe- en afvoerpunten?

Een achterloop schrobmachine kan maximaal 80 liter meenemen en opvangen. Een sta of zit schrobmachine kan meer liters water meenemen. Hierdoor hoeft er minder vaak of wellicht helemaal niet, tijdens de werkzaamheden, water worden getankt. Dit kan per keer wel tot 30 minuten tijd schelen. Iets wat vaak vergeten wordt is de plek waar de vuilwatertank geleegd kan worden. Bij de kleinere schrobmachines kan de tank eraf gehaald worden en kunt u deze in een gootsteen of toilet legen. Echter bij de grotere uitvoeringen kan dit niet. Simpelweg omdat een volle watertank niet, verantwoord, te tillen is. U kunt dan het beste de watertank legen in een afvoerputje.

  1. Is er een obstakel/ beperkte doorgang op bepaalde stukken?

Een zeer belangrijk aspect om u af te vragen is of de schrobmachine overal langs/ tussendoor/ in kan. Wat is de breedte van de magazijn paden? Moet de schrobmachine door een deur naar een andere ruimte? Wordt de schrobmachine verplaatst in een lift? De grootte van de smalste doorgang bepaalt mede de grootte van de schrobmachine.

  1. Borstel(s), pad(s) of cilindrische borstel(s)?

De keuze voor een borstel of een pad wordt veelal bepaald door het type vloer. Echter het soort vervuiling speelt ook een rol. Wanneer er bijvoorbeeld olie en vet op de vloer zit, zal een pad snel “vollopen” en werkt deze niet goed meer. Pads werken het beste voor egale vloeren, waarbij borstels beter zijn voor ongelijke/gestructureerde vloeren.  Hierbij kunt u denken aan tegels met voegen en antislip vloeren.

Voor het schrobben met een schrobmachine moet de vloer worden geveegd om grof materiaal te verwijderen. Dit ter voorkoming van verstoppingen in de aanvoerslang richting vuilwatertank. Echter ook om het droogresultaat optimaal te houden. Grof materiaal kan namelijk eenvoudig bij het dweilrubber blijven steken, waardoor er een verlies van vacuüm optreedt. Hierdoor zal de schrobmachine water achterlaten met een minder “schoon” resultaat tot gevolg.

Door gebruik te maken van een schrobmachine met cilindrische borstels is het mogelijk in één arbeidsgang te reinigen en vegen. Echter moet u rekening houden dat de opvangcapaciteit van het grove materiaal beperkt is (veelal +/- 15 liter) en de onderhoudskosten hoger zijn t.o.v. het traditionele systeem met platte borstel(s) en pads(s).

Tegenwoordig is het ook mogelijk gebruik te maken van pads met een toplaag van diamant. Dit heeft als grote voordeel dat er geen chemie wordt toegepast voor het reinigen. De speciale pads zijn geschikt voor strippen, reinigen en polijsten met alleen water. Dé oplossing voor milieubewust  vloeronderhoud.

Lees meer over deze briljante pads HIER!

  1. Vervuiling

Wat voor soort vuil verwijderd moet worden, bepaald welke type borstel of pad u gebruikt. Daarnaast bepaalt de schrobkracht, in de vorm van borsteldruk, de wijze waarop deze vervuiling kan worden verwijderd. De snelheid waarmee dit gebeurt is een combinatie van borsteldruk, snelheid en type borstel of pad. De hoeveelheid vuil heeft invloed op de hoeveelheid water welke wordt gebruikt. Water is het transportmiddel voor de vervuiling en daarom is bij veel vervuiling meer water nodig. De schrobmachine gaat anders het vuil uitsmeren i.p.v. opvangen. Hoe meer vervuiling, hoe meer water en daarmee ook hoe groter de schoon- en vuilwatertank dienen te zijn. Een te kleine capaciteit van de tanks zorgt ervoor dat u vaker water dient bij te vullen en moet afvoeren. Zoals eerder aangegeven heeft dit invloed op de effectieve schrobtijd.

  1. Type accu’s

Er kunnen verschillende soorten accu’s in een schrobmachine. Veelal worden ze in twee types verdeeld, onderhoudsvrij en tractie. Bij onderhoudsvrije accu’s heeft u geen omkijken naar de accu’s, alleen voor het opladen daarvan. Tractie accu’s daarentegen heeft u wel onderhoud aan. Het elektrolytniveau van de accu moet worden bijgehouden. De tractie accu’s dienen, indien nodig, worden bijgevuld met gedemineraliseerd water na het laden. Daarnaast dient het opladen van een schrobmachine met tractie accu’s plaatsvinden in een goed geventileerde ruimte. De keuze voor onderhoudsvrij of tractie is veelal afhankelijk van de gebruiksintensiteit. Tractie accu’s hebben over het algemeen een hoger aantal laadcycli en daarmee levensduur. Daarnaast worden tractie accu’s  veelal gekozen als er een hogere capaciteit (Ah) nodig is (werkduur schrobmachine).

Naast het type accu bepaalt namelijk de capaciteit welke accu het beste voor uw situatie is. Een accu met hoge capaciteit biedt een langere werktijd van uw schrobmachine. Daarnaast is de inzet van de schrobmachine welke 1x per week wordt gebruikt of elke dag, bepalend voor de capaciteit en type accu. HD van Dijk kan over het type accu en welke capaciteit u nodig heeft voor de werkzaamheden een gedegen en gericht advies geven.

  1. Financieel

Het financiële aspect speelt zwaar mee bij de aanschaf van een schrobmachine. Een zit schrobmachine vraagt een hogere investering dan een achterloop schrobmachine. Echter een zit schrobmachine biedt weer een hogere productiviteit. Het is daarom belangrijk verder te kijken dan alleen de aanschafsprijs. Denk bijvoorbeeld aan gebruik, afschrijving en onderhoud. Zo kan een machine die goedkoop in aanschaf lijkt, toch duurder blijken te zijn als u naar het totaalplaatje kijkt. Aspecten zoals garantie, kwaliteit van onderdelen, levensduur, productiviteit of bijvoorbeeld subsidies, bepalen de totale investering op de lange termijn. Wilt u een schrobmachine aanschaffen, dan kan dit via verschillende mogelijkheden, zoals kopen of leasen. Ook is het mogelijk voor korte of lange termijn een schrobmachine te huren.

  1. Service & onderhoud

Schrobmachines moeten zo min mogelijk stilstaan, zodat deze kan worden ingezet als dat nodig is. Net als auto’s heeft een schrobmachine ook onderhoud nodig, zodat u voor jaren gegarandeerd bent van een optimaal reinigingsresultaat. Hoe vaak onderhoud dient plaats te vinden, is afhankelijk van o.a. frequentie van gebruik, mate van vervuiling en het te reinigen oppervlakte.

U moet zich daarnaast afvragen welk serviceniveau u verwacht van uw leverancier van de schrobmachine. Is 24-uurs service nodig, heeft u een back-up machine nodig of kunt u een aantal dagen zonder schrobmachine? Enkele vragen die u zichzelf kunt stellen en uiteraard samen met HD van Dijk kunt bepalen.

Kortom

Er zijn veel aspecten die bij de keuze voor een schrobmachine komen kijken. Zeker omdat er vele aanbieders zijn die mooi ontworpen schrobmachines aanbieden. Echter uiterlijk is niet het belangrijkste. De techniek, maar óók de professionals achter de machines bepalen het uiteindelijke resultaat.

HD van Dijk Duurzame Reinigingsmachines adviseert u graag welke schrobmachine voor u het totaalplaatje compleet maakt. Wij kennen de markt en bieden duurzame oplossingen.

Er kunnen nog meer vragen beantwoord worden. Hier hebben we eens een nieuwsitem over gemaakt.

HD van Dijk Duurzame Reinigingmachines

Ruim 33 jaar Pure Passie!

Wij zijn Waarmakers!

Nog eens op uw gemak doorlezen? Download HIER dit artikel!

onze klanten geven ons gemiddeld een 9,5!

Dat duurzaamheid en efficiënt werken bij Brand Equipment hoog in het vaandel... Lees meer >

9

Dick Klok cultuurtechniek bespaard geld en maakt veel duurzamer hun machinepark... Lees meer >

8

HD van Dijk, een Nederlands bedrijf, is trots om te melden dat het recent aan gemeente... Lees meer >

8

Voor het reinigen van de vloer werd er naar een oplossing gezocht om de arbeidstijd... Lees meer >

9.5

Van der Lee interieurbouw vof is een meubelmakerij / interieurbouwer met 8 enthousiaste... Lees meer >

8,5

Wiggers Vleeswaren produceert al sinds de jaren 50 de originele Twentsche bakleverworst... Lees meer >

8,5

De HD Coynco Basic 25 stofzuiger is zeer compact en heeft slechts een gewicht van... Lees meer >

9

Door de sterk vervuilde vloeren, verschillende type vloeren, aluminiumsplinters... Lees meer >

9.5

Voor het reinigen van de vloeren van kantoren en de training ruimtes had het schoonmaakbedrijf... Lees meer >

9.5

Voor de vervanging van de zit schrobmachine was Distrivers Hoogeveen op zoek naar... Lees meer >

9.5