Onze toplijn in industriële stofzuigers

Wilt u een stofzuiger voor lichte maar ook zware omstandigheden?

Industriële stofzuigers zijn speciaal ontworpen om te opereren in zware industriële omstandigheden. Een industriële stofzuiger is te verkrijgen vanaf €799,- Onze industriële stofzuigers kunnen met verschillende soorten vuil omgaan. In welke zware omstandigheden de stofzuiger ook moet presteren, bij HD van Dijk hebben we een passende oplossing. Ook voor explosiegevaarlijke gebieden waarvoor een ATEX richtlijn geldt.

Keuzehulp:

Onze Industriële stofzuigers Advies op maat

Ontdek onze Industriële stofzuigers

Industriële stofzuigers

Bekijk ons gehele assortiment

U hebt een stofprobleem?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ruim 33 jaar levert HD van Dijk industriële stofzuigers van klein tot groot voor elk type materiaal of stof. Hebt u te maken met betonstof, cementstof, kwartsstof, staalgrid, fijnstof, asbest, vloeistof, olie of spanen en wilt u deze goed opzuigen? Alles is verkrijgbaar, bekijk hier ons volledige assortiment industriele stofzuigers.

Iedere industrie heeft te maken met vuil waar een industriele stofzuiger nodig is. Echter verschilt de hoeveelheid stof en het soort stof per industrie heel erg. Daarom zijn al ons industriezuigers speciaal op maat te maken. U heeft de keuze in materiaal (diverse staalsoorten, RVS soorten, etc.), het frame kan aangepast worden (bijvoorbeeld, hijsogen). Ook zijn er allerlei mogelijkheden op 230 Volt, 380 Volt, op accu of op perslucht.

Op maat voor u gemaakt

De industriele stofzuigers zijn speciaal ontworpen om te opereren in zware industriële omstandigheden. Onze industriele stofzuigers, van het merk Coynco, kunnen met verschillende soorten vuil omgaan. In welke zware omstandigheden de stofzuiger ook moet presteren, bij HD van Dijk hebben we een passende oplossing.

Bedrijfsstofzuiger of industriele stofzuiger?

Vaak krijgen we telefonische aanvragen voor een tweetal catagoriën, namelijk bedrijfsstofzuigers en industriele stofzuigers. Deze benamingen worden tegenwoordig wat door elkaar gehaald. Daarom een korte uiteenzetting van de meest belangrijke die regelmatig voorkomen.

Reguliere bedrijfsstofzuiger:

Als iemand ons vraagt naar een bedrijfsstofzuiger dan komen we tijdens het gesprek 9 van de 10 keer bij een type “water-/ stofzuiger” die voor regulier afval, zand en eventueel water te gebruiken is in een bedrijf. Vaak wordt deze gebruikt in het magazijn. Een bedrijfsstofzuiger valt in de prijsklasse van €450,- tot €900,-. Dit zijn dus absoluut betere varianten dan die te verkrijgen zijn in de bouwmarkt (sterkere motore, sterkere wielophanging, sterker chassis, etc.).

Professionele bedrijfsstofzuiger:

Dan zijn is er ook nog een professionele bedrijfsstofzuiger. Vaak komen we tijdens het gesprek uit op een tweetal modellen. Een professionele bedrijfsstofzuiger met 2 motoren, de Basic 25. Of de Basic 31 met 3 motoren. Deze “professionele bedrijfsstofzuigers” vallen bij ons al in de catagorie “industriele stofzuigers”

Maar waarom moet ik nou kiezen voor een professionele bedrijfsstofzuiger?

Deze variant is van veel betere kwaliteit dan de “reguliere bedrijfsstofzuiger”. Daarnaast kan de vuilketel ook geleegd worden zonder dat de motor van de stofzuiger gehaald moet worden. Ook kunnen ook langere slanglengtes toegepast worden. Bij de 3 motorige industriele stofzuiger tot wel 20 meter lang. Ook kan ook een grotere slangdiameter toegepast worden, namelijk 50 mm.

Maar wat is dan een industriele stofzuiger?

Onder de industriele stofzuiger vallen in onze ogen de stofzuigers die voor zeer grote hoeveelheden stoffen en vloeistoffen ingezet kunnen worden. Daarnaast kunnen industriele stofzuigers op maat gefabriceerd/ geleverd worden. Er is keuze uit diverse soorten filters, tot aan de beste HEPA filters aan toe. Verschillende accessoires zijn mogelijk. Ook gaan de industriele stofzuigers veel langer mee dan de “reguliere bedrijfsstofzuiger”. Een industriele stofzuiger gaat wel 7-10 jaar mee in tegenstelling tot een waterstofzuiger die gemiddeld 1-2 jaar mee gaat.

Een voorbeeld van een speciale industriele stofzuiger is een explosieveilige variant:

Ook voor explosiegevaarlijke gebieden waarvoor een ATEX richtlijn geldt. De stofzuigers voldoen aan de ATEX 114 productie richtlijnen, hoe streng deze ook zijn. Al onze EX stofzuigers zijn volledig ATEX gecertificeerd en daarom ontvangt u altijd een ATEX certificaat volgens deze richtlijnen. Dus een stofzuiger is te leveren voor ATEX zone 1, 2, 21 en 22. Al jaren gebruikt de petrochemische industrie, voedingsmiddelenindustrie en zware industrie onze stofzuigers.

De belangrijkste vragen die u zichzelf moet stellen:

  • Wat zijn uw aansluitmogelijkheden? Hebt u een 230 Volt of 380 Volt aansluiting?
  • Of hebt u alleen perslucht beschikbaar?
  • Afhankelijk van uw aansluiting bepalen we of u één of twee motoren kunt gebruiken.
  • Hoeveel meter slang wilt u gebruiken?
  • Hebt u veel of weinig vuil per keer op te zuigen?

Wilt u zich nog meer verdiepen voordat u een aanvraag doet? Lees dan onze blog: industriele stofzuiger – Alles wat u moet weten

Bekijk ons volledige assortiment.

onze klanten geven ons gemiddeld een 9,5!

Dat duurzaamheid en efficiënt werken bij Brand Equipment hoog in het vaandel... Lees meer >

9

Dick Klok cultuurtechniek bespaard geld en maakt veel duurzamer hun machinepark... Lees meer >

8

HD van Dijk, een Nederlands bedrijf, is trots om te melden dat het recent aan gemeente... Lees meer >

8

Voor het reinigen van de vloer werd er naar een oplossing gezocht om de arbeidstijd... Lees meer >

9.5

Van der Lee interieurbouw vof is een meubelmakerij / interieurbouwer met 8 enthousiaste... Lees meer >

8,5

Wiggers Vleeswaren produceert al sinds de jaren 50 de originele Twentsche bakleverworst... Lees meer >

8,5

De HD Coynco Basic 25 stofzuiger is zeer compact en heeft slechts een gewicht van... Lees meer >

9

Door de sterk vervuilde vloeren, verschillende type vloeren, aluminiumsplinters... Lees meer >

9.5

Voor het reinigen van de vloeren van kantoren en de training ruimtes had het schoonmaakbedrijf... Lees meer >

9.5

Voor de vervanging van de zit schrobmachine was Distrivers Hoogeveen op zoek naar... Lees meer >

9.5