Onderhoud veegmachine

Iedere veegmachine heeft onderhoud nodig: 

Iedere veegmachine heeft onderhoud nodig. De ene meer dan de andere. Dit hangt sterk af van merk. Uzelf kan door een logische analyse veel op onderhoudskosten besparen. De belangrijkste aspecten waar u op kunt letten:

  • Container van staal of van kunststof. De stalen bak voorkomt veel ellende. 
  • Stofdoek filter of een paneelfilter. Paneelfilters zijn duur en moeten eigenlijk ieder jaar wel vervangen worden.
  • Garantie. Hoe lang krijgt u garantie? Krijgt u de gehele periode garantie op onderdelen en uren?

 

Wat zijn de voornaamste slijtdelen van een veegmachine?:

  • Rubbers aan de onderkant van de veegmachine: Deze rubbers sluiten het hoofdborstel gedeelte af, waardoor een optimaal vacuum wordt gecreëerd. Hierdoor kunt u zonder stofuitstoot vegen. Als een van deze rubbers kapot/ versleten is dan ontsnapt het stof. U kan zich voorstellen dat deze rubbers op een effen ondergrond minder hard slijten dan op een oneffen bedrijfsterrein. De ervaring leert dat gemiddeld de rubbers 1 keer per jaar vervangen moeten worden.
  • Filters van de veegmachine: Afhankelijk van het type veegmachine moet het stoffilter vervangen worden. De meeste veegmachines op de markt hebben paneelfilters. Veegt u veel fijnstof dan kan het zo maar zijn dat deze dure paneelfilters 2-3 keer per jaar vervangen moeten worden. De veegmachines van Dulevo en HD industrial hebben een stoffilter dat niet meer vervangen hoeft te worden. Deze is van polyester stofdoek (stevig en is goed schoon te kloppen). Daarom is het verstandig bij een offerteaanvraag bij iedere leverancier te vragen of een paneelfilter of een doeken filter wordt gebruikt en zo ja wat de kosten zijn.
  • Zijborstel(s): U veegt met de zijborstel langs de kanten. Het vuil wordt door deze zijborstel voor de veegmachine geworpen. De hoofdborstel veegt het vuil vervolgens op. De zijborstel wordt gemiddeld 1 tot 2 keer per jaar vervangen.
  • Hoofdborstel: De hoofdborstel zorgt ervoor dat het vuil wordt opgeveegd. De slijtage van de hoofdborstel hangt erg sterk samen met het oppervlakte. Op een gladde betonvloer slijt de hoofdborstel logischerwijs minder snel dan op een asfaltvloer. De hoofdborstel wordt gemiddeld 1 tot 2 keer per jaar vervangen. De hoofdborstel van de Dulevo veegmachines kan heel snel en zonder gereedschap vervangen worden.