SG Groen Groep gaat voor dubbel groen met de Dulevo D6

Schoonheid zit van binnen

SG Groen Groep is specialist op het gebied van full service groenonderhoud van de openbare ruimte voor zowel gemeentes als landelijke opdrachtgevers. En dat doen ze het liefst zo groen – lees duurzaam – mogelijk. De ambitieuze Dokkumers hebben een tweejarig CO2-reductieplan om op niveau 5 van de CO2-prestatieladder te komen. HD van Dijk helpt hen bij het bereiken van dit doel en leverde recent de Dulevo D6-veegmachine bij hen af.

Ferrari onder de straatveegmachines

“De Dulevo D6 past met zijn manier van vegen, en vooral het droogvegen, perfect binnen onze ambities”, vertelt SG-directeur Wichard de Vries. “De machine maakt gebruik van een trommelsysteem en is daardoor uniek in zijn veegtheorie. Bovendien blinkt hij uit in zijn eenvoudige bediening en zijn snelheid in vegen.” Met een veegsnelheid van 10 tot 15 km per uur is de Italiaanse D6 de Ferrari onder de straatveegmachines: hij is twee tot drie keer sneller dan traditionele machines. Daarnaast kan de D6 grovere materialen opvegen zonder te verstoppen, wat resulteert in minder stilstand.

Minder uitstoot, minder fijnstof

Voor SG staan niet alleen de groene vingers, maar ook een duurzaam machinepark centraal. “We zijn continu op zoek naar nieuwe innovaties en streven naar brandstofbesparing en reductie van uitstoot. Deze ambities sluiten naadloos aan op ons CO2-reductieplan.” Met een brandstofreductie van 30% ten opzichte van eerdere Dulevo-modellen was voor SG de keuze voor de D6 een no-brainer. Daarnaast is het een droogveegmachine, waardoor ze op jaarbasis 100.000 liter water besparen. En ondanks dat er geen water meer bij aan te pas komt, vangt de D6 met zijn fijnstof filter PM10 fijnstof 250 keer beter dan traditionele machines.

“Deze machine maakt zijn woorden waar”

“Klanten zien ons als een innovatieve, ambitieuze partij. Door de combinatie van werkzaamheden en machines – het duurzaam vegen naast onze specialiteit in groenprojecten – kunnen wij klanten snel, goed en duurzaam bedienen.” Bij HD van Dijk moedigen we hun duurzame ambities aan. Ze zijn vooruitstrevend. Samen met Wichard  kwamen we tot conclusie dat de D6 perfect bij hen past en hen een stap dichter bij hun doel – niveau 5 van de CO2 prestatieladder – brengt. “Sinds dit jaar staan we op niveau 3, dus de eerste stappen zijn zichtbaar gezet”, sluit De Vries af. “Wij hebben veel machines getest, maar deze machine maakt zijn woorden waar en is anders dan anders!”

De Dulevo D6 in het kort

Dulevo D6 is de opvolger van de succesvolle Dulevo 6000 Revolution

  • Snelheid in vegen 10-15 km/h. Feitelijk 2-3 maal zo snel als traditionele machines
  • 30% brandstofreductie t.o.v. voorgaande modellen
  • Grovere materialen opvegen zonder te verstoppen, daardoor minder stilstand
  • Waterbesparing 100.000 liter per jaar t.o.v. traditionele machines
  • PM10 fijnstof wordt 250x beter gevangen dan traditionele machines

OVERIGE:

< Nieuwsoverzicht