Chemieloos reinigen: Effectiviteit en Duurzaamheid

Reinigen met Ozon

Duurzaamheid alleen is niet genoeg – we hebben ook effectiviteit nodig. Natuurlijk willen we allemaal producten gebruiken die niet vervuilend zijn, maar het is essentieel dat deze producten ook even effectief zijn. Anders is de keuze simpelweg niet duurzaam. Duurzaamheid moet niet alleen betrekking hebben op de milieu-impact, maar ook op de algehele bruikbaarheid op de lange termijn. Hier komt chemieloos reinigen om de hoek kijken.

Stel je eens voor: een niet-vervuilend, maar inefficiënt product zal op de lange termijn geen kans van slagen hebben. Het zal al snel worden vervangen door iets anders en een deugdzame gewoonte zal nooit worden gevormd. Daarom moeten we duurzame alternatieven zoeken die de reinigingsefficiëntie niet in gevaar brengen. Op die manier ondervinden zowel het milieu als ons bedrijf op de lange termijn positieve gevolgen, omdat het gebruik van effectieve producten garant staat voor uitstekend werk.

Welke oplossing voor effectiviteit?

En daar komt ozonreiniging om de hoek kijken. Een voorbeeld van een oplossing van chemieloos reinigen, die zowel effectief als duurzaam is.

De voordelen van ozonreiniging zijn talrijk:

  • Ozon een krachtig ontsmettingsmiddel. Hierdoor hoeven we geen zorgen te maken over de gestelde de schoonmaakstandaarden die we nastreven.
  • Ozon is volledig volledig vrij van reinigingsmiddelen. Dit resulteert in lagere bedrijfskosten.
  • Ozon is volledig ecologisch duurzaam, omdat het zich van nature weer omzet in de zuurstof die we inademen.

Er is meer aan ozonreiniging dan alleen deze algemene voordelen. Voor veel van onze klanten is reinigen met ozon de beste keuze gebleken. Dit niet alleen vanwege de milieuvoordelen, maar ook vanwege de efficiëntie en voordelen voor hun bedrijf.

Video werking schrobmachine met ozon:

Voorbeelden chemieloos reinigen in de praktijk

  • State-of-the-art schoonmaak: ozon in musea. Niet alleen de natuurlijke omgeving wordt aangetast door agressieve traditionele chemicaliën, maar ook andere delicate omgevingen kunnen schade ondervinden. Een kunstgalerie koos bijvoorbeeld voor onze schrobmachines, met ozonsysteem, om verschillende ruimtes schoon te maken. Deze galerie heeft waardevolle stukken die kunnen worden beschadigd door gassen en stoffen die vrijkomen bij het gebruik van chemische reinigingsmiddelen. De ozonreiniging van de schrobmachines respecteert echter de tentoongestelde werken. Dit omdat er geen reactieve gassen in het milieu terechtkomen.
  • Helderder, glanzender marmer. Een winkelcentrum koos voor ozonreiniging vanwege het verhelderende effect op marmer. Na behandeling met onze R-Quartz robot schrobmachine, die mechanische reiniging combineert met de reactieve eigenschappen van ozon, steeg de helderheidsscore op de oppervlakken van 3,9 naar 21,8. En dat in minder dan 30 dagen! De klant was onder de indruk van de ongeëvenaarde schittering en glans van de marmeren vloer.
  • Zorgeloos schoonmaken zonder afvalverwerking. Een andere klant stapte over op ozonreiniging om de kosten en moeite van het afvoeren van water te besparen. Bij het afvoeren van dit water is het grootste probleem niet het vuil van de gereinigde oppervlakken (behalve in sommige gevallen), maar de restanten van de gebruikte chemicaliën. Het afvoeren van dit water vereist een complex zuiveringsproces, voordat het met normaal afvalwater kan worden afgevoerd. Dit is een kostbare aangelegenheid. Met ozonreiniging is dit probleem echter volledig geëlimineerd. Dit omdat ozon zich volledig omzet en daarmee verandert in zuurstof.

Deze voorbeelden illustreren dat het belangrijk is om geen concessies te doen bij het maken van keuzes, zelfs als onze intenties goed zijn. We moeten voorzichtig en toekomstgericht zijn bij het selecteren van de beste middelen. We willen namelijk onze dubbele doelstellingen van efficiëntie en ecologische duurzaamheid bereiken met chemieloos reinigen. De ozongenerator is toepasbaar op een uitgebreide range van de Floorpul schrobmachines. Hiermee wordt ozon direct geproduceerd op de machine.

Laat ons weten wat u ervan vindt: we moedigen u aan om deze kwesties te bespreken en te delen.

 

< Nieuwsoverzicht