Navigeren door het aanbod veegmachines: Uitleg over de diverse types en hun ontwikkeling online

De wereld van veegmachines heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke transformatie ondergaan. Vooral op het gebied van online zoekresultaten is er veel veranderd rondom het zoekwoord “veegmachine”. Eerder werden voornamelijk professionele modellen getoond, terwijl nu de particuliere veegmachines de boventoon voeren. In deze blog helpen we je op weg door de verschillende termen en soorten veegmachines toe te lichten, zodat jij als klant beter inzicht krijgt in het uitgebreide assortiment.

Hoe het begon:

De zakelijke veegmachines In het verleden leverde een zoekwoord “veegmachine” voornamelijk resultaten op van professionele modellen die vooral door bedrijven werden gebruikt. Ook het zoekwoord “veeg-zuigmachine” komt neer op de professionele lijn. Deze machines waren grofweg in twee categorieën in te delen:

  • Achterloopveegmachines: Dit type machine wordt bediend door een gebruiker die erachter loopt. De kosten voor deze veegmachines liggen tussen €2.500,- en €4.000,- excl. BTW.

Achterloop veegmachine Dulevo 900

  • Opzit veegmachines: Hierbij bestuurt de gebruiker de veegmachine terwijl hij erop zit. Deze veegmachines hebben een prijskaartje tussen de €7.000,- en €40.000,-.

veegmachine Dulevo 100 Elite

De huidige trend: veegmachine voor thuisgebruik

Tegenwoordig is er een ruimer aanbod aan veegmachines, waardoor ook particulieren gemakkelijker een passend model kunnen vinden. Bij het zoeken naar een veegmachine krijg je nu eerst de modellen voor thuisgebruik te zien, waarvan de prijzen variëren tussen €180,- en €500,-. Dit zijn echter niet de geschikte machines voor bedrijven. Als je een dergelijk type toepast in een bedrijfsomgeving dan is deze binnen het jaar kapot.

Zoekwoord: veegmachines zonder opvangbak:

Een andere, tegenwoordig populaire, categorie veegmachines zijn modellen zonder opvangbak. Deze machines vegen vuil weg zonder dat dit wordt opgevangen in een bak. Ze zijn vooral handig wanneer het niet noodzakelijk is om het vuil direct op te ruimen. De veegmachine zonder opvangbak heeft een prijsklasse van tussen de €1.500 en €2.500,-. Dit soort machines worden veelal gebruikt in stallen of buitenterreinen.

Veegmachines voor straatreiniging

Daarnaast zijn er veegmachines ontworpen voor het reinigen van straten. Deze machines zijn vaak groter en krachtiger dan andere veegmachines en hebben prijzen die uiteenlopen van €50.000,- tot €250.000,-. De marktleiders zijn RAVO en DULEVO. Wil je meer informatie over dit soort veegmachines lees dan de blog: Ravo veegmachine en Dulevo veegmachine onderdeel van Fayat Environmental Solutions.

Een aantal voorbeelden:

Slotwoord:

De ontwikkeling van het zoekwoord “veegmachine” heeft geresulteerd in een gevarieerder aanbod van veegmachines voor zowel particulieren als bedrijven. Door de verschillende termen en soorten veegmachines te doorgronden, ben je als klant beter in staat om door het uitgebreide aanbod heen te navigeren en een weloverwogen keuze te maken voor de veegmachine die perfect aansluit bij jouw wensen.

Bent u op zoek naar een professionele veegmachine dan bent u aan het juiste adres. Voor particulieren hebben we geen geschikte modellen.

Wij zijn sinds 2000 de officiele importeur voor professionele veeg-/zuigmachines van het merk Dulevo.