Verschil tussen veger en blik en over de kop

 

→ Veger en blik principe (vooruitveegprincipe)

Veegmachine met het veger en blik principe:Het vuil wordt in tegengestelde richting van de rijrichting opgeveegd. Daarna werpt de hoofdborstel het vuil direct in vuilvergaarbak. De hoek die het vuil moet afleggen van de vloer tot in de vuilbak is +/- 15 graden. Hierdoor kan de borstel met een laag toerental vegen. De vuilvergaarbak wordt voor +/-70% gevuld.

→ Over de kop principe

Veegmachine met het over de kop principe:Het vuil wordt in tegengestelde richting van de rijrichting opgeveegd. Daarna werpt de hoofdborstel het vuil over zichzelf naar achteren in de vuilvergaarbak. De hoek die het vuil moet afleggen van de vloer tot in de vuilbak is +/- 230 graden. Hierdoor is een hoog toerental nodig. De vuilvergaarbak wordt voor +/- 90% gevuld.

 

Daarnaast zijn er nog vele andere aspecten waar u op moet letten bij de aanschaf van een veegmachine. Dit kunt u uitgebreid teruglezen bij deze vraag: Hoe werkt een veegmachine?

 

Veegmachine demonstratie

U kunt ons ook uitnodigen voor een demonstratie van een veegmachine. Wij kunnen u dan ook de kwaliteit van onze machines laten zien. U kunt contact opnemen met onze organisatie op telefoonnummer 0518 402247 of door op de onderstaande knop te klikken en uw gegevens achter te laten.