Vloeren schuren zonder fijnstof uitstoot door constante afzuiging

Probleemstelling

Nimo Vloeren zocht een nieuwe industriële stofzuiger voor het afzuigen van fijnstof bij hun vloer schuurmachines. Ook wordt de stofzuiger gebruikt voor het schoon zuigen van de vloeren tbv oplevering. Tijdens het schuren van vloeren komt namelijk extreem veel fijnstof (betonstof/ cementstof) vrij en dit moet goed afgezogen worden om “stof happen” voor de omstanders/ bedieners te voorkomen. Na het schuren met het allerlaatste fijnstof, dat achter is gebleven, van de vloer gezogen worden. Een stofzuiger met een HEPA filter was nodig!

De toenmalige  industriële stofzuiger verloor toch zuigkracht binnen aanzienlijke tijd doordat de filters verstopt raakten door de hoge stofbelasting. De gebruikers moesten dan het werk weer stil leggen om de filters schoon te maken. Dit kostte veel tijd.

Advies en aangedragen oplossing

Uiteindelijk heeft Gijs Verheij gekozen voor het type de HDiClean 350. Een compacte industriële stofzuiger, werkend op 230 volt. De doorslag gaf het constante filterschud mechanisme, ook wel HDiClean genoemd. Hierdoor worden de filters automatisch schoon gemaakt en kan de gebruiker blijven werken. Hierdoor is de vloer sneller klaar!

De stofzuiger beschikt verder over HEPA filtratie (klasse H14) en heeft veel power door 3 krachtige motoren.

Bij het schoon zuigen van de vloer gebruikt men een compacte voorafscheider. Deze is zeer snel te legen waardoor de werkzaamheden nog sneller gaan.

Gijs Verheij: Ik zou deze stofzuiger direct aanraden! Na 1 jaar heb ik nog steeds constante zuigkracht en heb ik nog steeds GEEN filters vervangen!

Vloeren schuren zonder fijnstof uitstoot door constante afzuiging