Veegmachine Dulevo 5000 voor Gemeente Haren (GN) veegt blad en takken zonder te verstoppen

Probleemstelling

De gemeente Haren (Gn) was in 2011 op zoek naar een reinigingsmachine met een inhoud van ongeveer 5m3. Jaarlijks worden enorme hoeveelheden blad en takken geruimd. Na een storm liggen de straten vol met takken. De toenmalige machine kon deze takken niet opvegen en raakte regelmatig verstopt wanneer de chauffeur toch per ongeluk takjes had opgeveegd.

Advies en aangedragen oplossing

Na een uitgebreide demonstratie is gekozen voor de Dulevo 5000 Evolution. De reinigingsmachine met een inhoud van 5m3 heeft geen probleem met hogere bladbergen en de vele takken. De machine verstopt niet meer. Het aantal veegkilometers per dag ligt hierdoor ook veel hoger.

Een ander voordeel van deze machine is zijn milieuvriendelijkheid. Geen fijnstofuitstoot en nauwelijks lawaai. “Je hoort hem niet als je er naast loopt, terwijl hij veel tractie en power heeft”, stel Jan Louwes.

Ook heeft de machine een container kiepstand van maar liefst 2,2 meter. Hierdoor kan gelost worden in een hoge container en deze wordt ook beter gevuld. Daarnaast gebruikt de machine geen water zodat je hem ook bij vorst kunt inzetten.

Unieke kenmerken:

  • Veegbreedte (incl. 3e voorborstel) = 3,5 meter;
  • Opening vuildoorvoer = 1200 mm breedte x 300mm diepte x 300 mm hoogte zonder vernauwingen dus kledinghangers, takken, etc. opvegen zonder verstoppingen;
  • Grote NETTO inhoud van maar liefst 4 m3;
  • Zonder water vegen is mogelijk. Machine kan dus tijdens de vorstperiode gewoon vegen;
  • PM10 fijnstof wordt voor >99% gevangen.

Het vegen van blad is ieder jaar in no-time geklaard. De Dulevo 5000 staat hoog op de wielen, de borstels hebben geen enkel probleem met wat hogere bladbergen, door het "veger- en blikprincipe" veeg je gestaag door, geen verstoppingen van de zuigmond, die er immers niet is. Helemaal perfect!

Veegmachine Dulevo 5000 voor Gemeente Haren (GN) veegt blad en takken zonder te verstoppen