Transportbedrijf kiest voor stofzuiger met automatische filterschudder voor opzuigen cementstof

Probleemstelling

Voor het opzuigen van cementstof uit een oplegger had transportbedrijf J.W.J Rumping & Zonen B.V. een stofzuiger nodig die voldoende zuigkracht kon bieden. Het cementstof moest namelijk via een 10 meter lange slang worden opgezogen. In eerdere situaties werd een stofzuiger met een heftruck bovenop de oplegger geplaatst. Daarnaast moest tijdens het opzuigen van cementstof telkens handmatig het filter worden gereinigd. Dit nam veel tijd in beslag en daarom werd er naar een ander type stofzuiger gezocht. Een stofzuiger waarbij de filters niet verstopt zouden raken tijdens het opzuigen van de cementstof en voldoende zuigkracht zou bieden. Hierdoor zou de nieuwe stofzuiger namelijk op de grond kunnen blijven staan, wat arbeidskosten bespaart. Daarom is gekozen voor de HDiClean 350 industriële stofzuiger.

Advies en aangedragen oplossing

Het advies is uitgegaan naar een HDiClean 350 industriële fijnstofstofzuiger:

  • De HDiClean 350 heeft een automatisch filterschud systeem, waardoor een constante afzuiging mogelijk is en langer kan worden doorgewerkt.
  • Door drie krachtige motoren is het mogelijk een lange slang te gebruiken en hoeft de stofzuiger niet veel te worden verplaatst. Zelfs 5 meter van beneden naar boven het stof afzuigen en vervolgens nog eens 5 meter slang naar de stofzuiger is mogelijk!
  • De HDiClean 350 heeft Hepa filters, waardoor zelfs het fijnste stof wordt opgevangen.
  • Door een grote vuilcontainer van 50 liter kan veel stof worden opgevangen.

Een stofzuiger met goede zuigkracht en filters raken niet verstopt door de automatische filterschudder!

Transportbedrijf kiest voor stofzuiger met automatische filterschudder voor opzuigen cementstof