Overheidsinstantie kiest voor de HD Chroom-6 stofzuiger

Probleemstelling

In 2015 is door een Nederlandse Overheidsinstantie de “Chroom-6 problematiek” zeer serieus opgepakt. Geen moment werd getwijfeld. Door een onderhandse aanbesteding ging men op zoek naar de Chroom-6 stofzuiger die het beste voldeed aan de hiervoor opgestelde wet- en regelgeving.

De stofzuiger dient o.a. aan het volgende voldoen:

  • Chroom 6 stofdeeltjes dienen gevangen worden; de beste filters moeten aantoonbaar toegepast worden.
  • De stofzuiger dient voorzien zijn van een onbrandbaar voorfilter
  • De stofzuiger en de toebehoren dienen anti-statisch te zijn
  • Gevaarlijke stofdeeltjes dienen binnen gehouden te worden door een afsluiter

 

 

Advies en aangedragen oplossing

De HD Chroom 6 stofzuiger is hiervoor geadviseerd. Een stofzuiger die speciaal ontwikkeld is voor de Chroom 6 wet- en regelgeving van de Nederlandse Overheid.

Sinds 2015 kiest een Nederlandse Overheidsinstantie ieder jaar voor de HD Chroom 6 stofzuiger. Inmiddels zijn meer dan 60 stuks geleverd en beschermen de medewerkers tijdens het schuren van bijvoorbeeld tanks/vliegtuigen en ander materieel.

De stofzuiger vangt namelijk gegarandeerd het gevaarlijke Chroom 6 stof op door middel van speciale filters. Het gevaarlijke stof wordt in een speciale (scheurvaste) zak opgevangen en kan daardoor afgevoerd worden zonder dat de gebruiker in contact komt met het stof. Daarnaast is de Chroom-6 industriezuiger volledig geleidend (ATEX-uitvoering) opgebouwd waardoor vonkvorming/explosiegevaar wordt voorkomen.

Een stofzuiger die volledig aan onze wensen voldoet en waarmee we onze medewerkers een schone en gezonde werkomgeving bieden.

Overheidsinstantie kiest voor de HD Chroom-6 stofzuiger