Friesland College gaat voor duurzaamheid

Gepubliceerd op 16 november 2017

Friesland College Leeuwarden heeft de – op diesel aangedreven – veegmachine vervangen door een 100% elektrische zwerfafval veegmachine: De HD Maxwind EH

“Zonnepanelen op het dak, led-verlichting in de lokalen en nu een elektrische veegmachine. Het is een kleine greep uit de middelen waarmee het Friesland College inzet op duurzaamheid èn waarmee het vooroploopt. Vanochtend werd het schoolplein van de campus in Leeuwarden voor het eerst schoongeveegd met deze gloednieuwe veegmachine. Daarmee neemt de school als eerste in Nederland een elektrische veegmachine van dit kaliber in gebruik.

De oude – op diesel aangedreven – veegmachine moest vanmorgen het veld ruimen voor een schonere stillere variant. Bureau Bedrijfsvoering van het Friesland College en Gerrit Jan Hiddink van het bedrijf HD van Dijk uit Sint Annaparochie ondertekenden vanochtend de overeenkomst hiervoor.

De gebouwenbeheerders van het Friesland College zochten de nieuwe veegmachine zelf uit. Ze zien deze zeker als aanwinst. “Hij is makkelijker en praktischer in gebruik. We kunnen hiermee ook door het atrium en hoeven niet meer elke keer om het gebouw heen. Ook is deze veel stiller en natuurlijk schoner”, vindt gebouwenbeheerder Sipke Jan Helfrich”.
Bron: Friesland College 15-11-2017